tisdag 30 augusti 2011

Vann drömresan för sin bonitofångst!



Vår Danska fiskevän Jesper "Ocean Seeker" Larsen var den enda Dansk som traila upp sin båt i höstas till Ringhals när boniton gick. Något han nog inte ångrar i dag! hann vann nämligen drömresan för sin fångst. Resan kommer att gå till Andamanerna som ligger i Indiska oceanen. Givetvis har vi redan gratulerat Jesper till den fina vinsten. Men ännu en gång ett stort grattis Jesper.

Lungt med fisket för övrigt. Det har ju blåst en hel del men nu ser det ut till att lugna ner sig från och med i morgon. Så fiske inom det närmsta lär det bli.

fredag 26 augusti 2011

Större makrillen på gång?

Dom senaste dgarna har vi fått rapporter av folk som varit ute och metat makrill. Det tackar vi för väldigt roligt när folk delar med sig av sitt fiske. Och det verkar nu som att dom större är på ingång under hela veckan har det i stort sett dagligen kommit makrill mellan 1 - 1,5 kg. I dag var Jesper från Team Ocean Seeker ute och meta. Tidigt i morse kom det ett sms från Jesper han hade fått två över 1 kg med vikterna 1250 gr och 1020 gr. Läs mer om turen på hans hemsida.

Även Werner var ute med två vänner i dag dom hade fått 17 st alla hade legat mellan 600 - 700 gr. Men det blåste också mycket på eftermiddagen i dag, kanske inte bästa makrillförhållanden. Dom hade även legat på ett annat ställe än Jesper.

Där är väldigt mycket sill där ute också i bra storlek. Så torskfisket börjar väl att avta lite även om det vissa dagar varit kanonfiske.

Nu hoppas vi på svaga vindar och sol så blir det makrillmete igen:)

Trevlig helg:)

Garmin fiskefestival 10-11 september!

Den 10-11 september går Sveriges största havsfisketävling för småbåtar av stapeln i Öresund, Garmin fiskefestival. Precis som förra året så kommer norra hamnen i Helsingborg vara utgångshamn ett perfekt läge med närhet till massor av bra fiskeplatser något som även gynnar mindre båtar. Förhoppningsvis så kommer ett så stort antal båtar och fiskare att deltaga, då blir det som roligast! förutom ett ovanligt varitionsrikt fiske, chans på fina fiskar, massor av trevligt umgänge med likasinnade fisketokar. Så kommer ett rejält prisbord fullsmäckat med elektronik och fiskesaker för ett värde på över 150 000:- stå på spel. Priser kommer att delas ut till största fisk av varje art samt till minst dom 20 bästa teamen. Även 3 st elmotorer till ett värde av 20 000:- kommer det tävlas om. Det gäller då att fånga den största makrill, sill eller rödspätta.

Mer och närmare information om tävlingen så som tider, anmälningsavgifter, regler, resultatslistor, positioner på dom vanligaste arterna i Öresund. Och mer därtill hittar ni på Garmin fiskefestivals hemsida.


På väg ut till starten förra året!

torsdag 25 augusti 2011

Båt till salu!

Fiskebroder Lars (Kapten rödskägg) Kraemer har sin båt till salu. En riktigt fin och trevlig båt i väldigt bra skick eller ska man säga som ny. Den har använts i endast 9 dagar.

Striker 18 fastfisher, byggs på betställning i Irland, skrovet är grymt 23 grader i aktern & väger 750kg "naken". Rostfri bränsletank om 150 liter, elektroniken är från simrad(d-gps, ekolod, vhf, radar). Båten är byggd och levererad i dec-05, motorn är en yamma f-100 (06:a) bromsad trailer med självjusterande vagga.

pris ide 279 000

Nytt pris 225 000 sek

Vid intresse så ta kontakt med Lars på 0705 885511 eller via mejl på larskraemer@live.se



tisdag 23 augusti 2011

Sundet levererar!


Var i dag ute på en ny makrilltur även denna gång lämna vi hamnen tidigt vid 06:00 och satte kurs mot vårt makrillställe. Men där var rätt segt så vi besluta oss för att testa ett nytt ställe och det gav resultat. Strax efter att vi ankrat upp och inlett fisket så börjar det nappa och fortsätter så över hela tiden vi fiskar. När vi fiskat klart har vi fått 23 st tillsammans största togs av Olle på 1 kg. Vi får under dagen även se i det spegelblanka havet hur makrillen jagar småfisk upp till ytan. Vet inte hur många gånger makrillen var uppe och slog runt om båten riktigt häftigt.

Danska Team Game Over var ute och fiska torsk i dag. Fisket hade varit väldigt bra med riktigt fina bulor upp till 10 meter. Största torsken i båten vägde 8,2 kg.

Fisket avslutat!

Det blev ett riktigt bra fiske. Rapport i kväll eller i morgonbitti.

måndag 22 augusti 2011

Fiske i morgon!

Vädret ser riktigt bra ut inför morgondagen så det blir fiske i morgon. Uppdaterar bloggen löpande under dagen.

Tight lines!

söndag 21 augusti 2011

Slutrapport från dagens fiske!


En väldigt fin morgon när vi lämna hamnen strax efter fem på morgonen.

Genast satte vi kurs mot Ven och efter ett tag så inleder vi årets första makrillmete. Det tog knappt 10 min innan första var i båten på 960 gr. Efter ett tag får jag två till runt 800 gr och vi har väldigt mycket napp. Men årets första tur och man är lite ringrostig i mothugg samt så kommer nappen när man häller upp kaffe osv så vi missar många. Fisket blir mycket sämre dom närmsta 2 timmarna och vi slutar på 5 st med den största på 960 gr till Patrik. Werner och Jonas kommer ut lite senare och ligger kvar när vi avslutar och dom hade fått 6 st upp till 780 gr.

(Har köpt ny mobil och inte fått riktigt rätt på bildkvaliten på bilderna)

Två till men ingen över 1 kg än!

Kör ett tag till. Werner och Jonas var också ute. Rapport i kväll.


Första i båten 960 gr


lördag 20 augusti 2011

Makrillmete i morgon!

Tidigt i morgon blir det årets första tur efter makrill. Får se om dom två senaste dagarnas blåsande påverkar fisket positivt eller negativt. Häng med på bloggen

torsdag 18 augusti 2011

Bra fiske efter skrubba!


Har varit lite dålig uppdatering men har varit ute och fiskat både i tisdags och i dag efter skrubba framför allt. Och fisket har varit bra med mycket skrubba i fin storlek. Under tisdagen fick vi många skrubbor mellan 500 - 800 gr med den största på 980 gr till Olle. I dag var det dock lite sämre vikt på dom. Men ca 10 st vägde nog över 500 gr största på 800 gr och igen var det Olle som tog den största.

Om vädret tillåter så blir det makrillmete i helgen då vi fått rapporter om att det har kommit en del över 1 kg nu. Kanske är dom stora på gång:)

Vår vän Daniel Nilsson var i tisdags ute och fiska abborre på Vombsjön och fick minst sagt uppleva ett grymt fiske. Han fick ca 125 st där runt 60 st var över 500 gr och 9 st av dessa över 1000 gr. Med en toppfisk på 1150 gr. Så gott som samtliga fick simma tillbaks.

söndag 14 augusti 2011

Fiskerapporter från sundet!

Trots bra väder i dag så var vi inte ute då sjukdom satte stopp för det och jag tvingades att vara hemma. Så det blev till att rensa upp bland tackel osv vilket behövdes. Men har fått en del rapporter från folk som varit ute och det tackar vi för:)

Ask gästa Team Stormen i dag och dom hade kört en artrunda och kunde räkna in 10 arter. Dom fick bla en fenknot ingen stor men en trevlig fångst att få samt slät och piggvar hade dom fått. Kanske var det en träningsrunda inför Garminfiskefestival som går från Helsingborg den 10-11 september.

Team Game Over var ute och fiska torsk och det hade varit ett bra fiske med bulor upp till 10 meter och största vägde 8,7 kg i deras båt. Men flera över 10 kg kom upp på andra småbåtar.

Werner var ute med sin vän Jonas och meta makrill. Och nu var det lite bättre storlek på dom största blev 890 gr och totalt hade dom fått 11 st.

torsdag 11 augusti 2011

Lungt med fisket men andra kör på!

För egen del så har det varit lugnt med fisket sen förra helgen. Lockar inte så mycket med vädret som varit. Men till helgen så ser det stabilare ut och då blir det mete efter skrubba och rötsimpa.

Danska fiskevännen Ask var ute i dag på Varfiske och det gick över förväntan. Det hade blivit 10 st slätvarar största på ca 700 gr. Ett par horngäddor mellan 700-800 gr samt någon makrill. Tyvärr tappades en knot som var otroligt stor. Kommer rapport i morgon på hans blogg Havfiskeren.

Michael Hagen från Smyge fisketeam var också ute på Varfiske men i Östersjön. Trögare fiske där men han fick en piggvar på 690 gr.



söndag 7 augusti 2011

Fina torskar från sundet och båtfix!

Sommarfisket har fortsatt att vara bra och i stort sett varje dag sen förra helgen har det kommit torsk över 10 kg. I fredags var Tumlaren på jakt efter lite större fisk och dom hade största på 12,2 kg. Ask Peter fick tidigare i veckan två över 10,1 och 13 kg. Det var tänkt att vi skulle meta makrill i dag men då storleken inte varit så bra för dom vi har haft kontakt med upp till 700 gr. Så valde vi att vänta med det fisket. Så det blev en kortare torsktur i stället vi lämna hamnen 05:00 men fisket var väldigt trögt den tiden vi var ute så vi valde att bryta. Men vi hann inte mer än komma i hamn så får vi veta att fisket kommit i gång bra därute. Bla fick Peter Svanberg med sin båt Göjsen upp till 11,2 kg. Nåväl vi fixa lite med båten i stället så den är upprymd och klar till att besöka andra vatten inom det närmsta. En av sakerna vi fixa med var vår agnbräda som vi har till att skära sill osv. Den borra vi ett hål i samt en skåra för linan för att kunna kroka av fjärsingar på ett säkrare sätt.

Tack till Team Isola för den smarta lösningen mer om det tipset kan ni läsa här.
Agnbrädan med hål och skåra för enklare avkrokning av fjärsing.

torsdag 4 augusti 2011

Fortsatt bra fiske!

Lite sen uppdatering men i alla fall så var jag och Olle ute på en ny tur efter sommartorsken i tisdags. Då flera båtar fått torsk över 10 kg och många mellan 5-10 kg hade kommit upp under måndagen också! så bestämde vi för att köra en tur till. Vi lämna hamnen 05:30 och styrde poseidonbåten ner söder om Ven. Vi han inte mer än komma fram förränn det kom dimma från Danmark och omslöt oss. Aldrig kul att ligga ute och fiska i dimma och mina efrarenheter är att det är sämre fiske då, strömmen var också minimal. Men när vi ändå var på plats så tog vi beslutet att köra på. Så vi smög runt i dimman och lyckades skramla i hop ca 15 st upp till 8 kg och återigen bra storlek.

Det fångas också väldigt mycket torsk från turbåtarna och då speciellt Tumlaren och Landskronabåtarna.

I går var Werner ute på årets första metetur efter makrill. Och det blev en bra start dom fick 8 st upp till 700 gr på två man. Tyvärr saknades dom riktigt stora men dom kommer:)

Vi kommer själv inom den närmsta veckan att dra i gång med makrillmetet. Mig veterligen ett av dom absolut trevligaste och roligaste fiske man kan bedriva under sensommarn/hösten.

Olle med makrill på 1050 gr från förra året.


Själv drog jag längsta strået med en på 1450 gr.

Tight lines!

måndag 1 augusti 2011

Rapport från Tromsö!

Hasse Dorsen från FK Havet är i Tromsö med sin familj. Han har två fisketokiga söner Filip 15 år och Willy 11 år. Fick rapport av han i dag och dom hade fått 7 st hälleflundror. Filip hade fiskat från land på ett ställe som han tyckte såg intressant ut. Där lyckades dom få vars en hälleflundra. Filip och Willys flundror vägde 6,5 kg medans Hasse tog den största på 23,5 kg. Dom hade även metat efter rödspätta och fått ett par fiskar över 1,5 kg med en topp på 2,3 kg till Willy.