onsdag 29 april 2015

Fiskedags grundvattenstävling!

Under söndagen så var det dags för ännu en tävling den sista under vårens grundvattensfiske. Det var fiskebutiken i Malmö Fiskedags som arrangerande den på turbåten Linda som utgår från Landskrona. Ett riktigt bra fiske den sista tiden på det grunda har det varit! så förhoppningarna om ett bra fiske var höga hos dom flesta deltagare. Samling och lottning av platserna sen styrde Peter ut båten till dom heta grundpartierna där torskarna kalasar på krabbor, borstmask, tobis och annat gott dom kommer över. Väl på plats så går tyvärr vind och ström emot varandra vilket absolut inte är något bra och ovanpå det är det väldigt väldigt lite ström i vattnet. Vilket betyder att skepparen får putta båten med hjälp av motorn och vanlig drift är att föredra. Men trots att två väldigt viktiga saker är fel så blir det en kanonbra dag och det fångas närmare 300 st torskar och det kommer rätt så jämnt med torsk under hela dagen. För min del (Patrik) så gick det inte jättebra vet inte riktigt var jag kom i listan. Jag fiska lag med Mats Hallin som fiska riktigt bra och han kom på en 3:e plats individuellt, tyvärr räckte inte vår prestation till en lagplacering.

Tävlingsresultat nedan.
1:a Patrik Rikard
2:a Andrej Cop
3:a Mats Hallin.
Största torsk: Krister Svensson

Vill tacka Fiskedags och Landskronabåtarna för en bra och riktigt trevlig tävling. Service med att kroka fiskarna och allt annat var kanon kunde inte bli bättre. Och ett stort grattis till alla som placera sig.

Äntligen så har det kommit vi pratar förstås om det grymma spöet "Westin Öresund special" detta spö är framtaget till grundvattensfiske och pillemete av sportfiskegiganten. Jag (Patrik) har haft förmånen att testa detta spö innan det släpps. Och det är det absolut skönaste spö jag fiskat med till dessa två fiske och kan inget annat än rekomendera det! sedan har det lite häftiga saker som mätsticka på spöet så man kan hålla koll på minimått osv. Detta spö finns enbart hos sportfiskegiganten i Malmö. Läs mer om det här.
Fantastiskt fint spö!
 

söndag 19 april 2015

Landskamp Sverige mot Polen och vilket fiske!

Under lördagen hade vi en tävling på tumlaren Sverige mot Polen i grundvattensfiske efter torsk. Det blev en väldigt trevlig tävling dagen inleddes med gemensam frukost på vägen ut till fiskeplatserna väl framme tutade Uffe i gång tävlingen. Och direkt så började torskarna att komma upp och jag (Patrik) fick i gång fisket riktigt bra mitt på båten men många andra fick i gång det bra med så genast stod det klart att det här kommer att bli riktigt tufft och många av dom duktigaste grundvattensfiskarna (i tävlingssammanhang) deltog. Fisket var riktigt bra hela tävlingen igenom och totalt kom det upp 452 st torskar och när tävlingen var avslutad så stod det klart att mina 15 st torskar inte räckte till för att komma med bland pristagarna. Många hade fiskat riktigt bra från både Sverige och Polen så vem som skulle ta hem landskampen var väldigt oklart! men efter resultatsräkning så vann Polen med 1,2 poäng över Sverige. Marian Kwiatkovski vann individuellt. Mixlaget vanns utav Piotr Bielewski och Krister Svensson. Största torsk (3,8 kg sprättad) vanns av Micke Andersson.

Ett stort tack till sponsorerna Fiskedags.nu och till Fishops.se  till Marian Kwiatkovski, Ulf Van Houten för att ha arrangerat detta kanonbra, till skeppare Ulf Gerdman på torskturer.se för ett som vanligt grymt skeppande. Ett stort grattis till alla som placera sig och tack alla deltagare för en supertrevlig dag med kanonfiske!

söndag 12 april 2015

Fiskedags grundvattens tävling den 26/4

Den 26/4 arrangerar fiskedags.nu en grundvattenstävling i Landskrona med turbåten Linda. Och priset för att deltaga är 550 kr och ett riktigt fint prisbord väntar dom som placerar sig bla 5000 tusen i kontanter till vinnaren för övrigt så består prisbordet av kontanter. Tävlingen är 7 timmar och priset för att deltaga är 550 kr och vill man fiska lag så kostar det 100 kr och även i lagtävlingen så är det kontanter till vinnarna. Med det fina prisbordet och fisket på det grunda som har varit väldigt bra den sista tiden så har platserna gått åt väldigt fort. Det finns i skrivande stund ett fåtal platser kvar så passa på att anmäla er till en rolig och väldigt trevlig tävling med grymt prisbord innan platserna tar slut. Anmälan kan göras i butiken eller på nätet och mer info om tävlingen hittar ni här

tisdag 7 april 2015

Tävling på Tumlaren!

Efter att inte ha tävlingsfiskat sedan 2012 så ställde jag upp i tävlingen på Tumlaren på annandagen. En trevlig tävling som Ulf haft i många år och som vi alltid deltog i innan. Efter ett riktigt fint fiske under påskdagen så var förhoppningarna om ett bra fiske höga och det blev ett riktigt bra fske, dock inte för mig. En riktigt dålig tävling gjorde jag och var inte ens topp tio! men många otroligt duktiga fiskare med. Att få 3 st torskar på en tävling där vinnaren har 26 st då kan man packa ihop sakerna :) men många saker avgör och faller det inte på plats då är man borta! men men bara att bryta ihop och komma igen. Det var i allafall en underbar dag på havet strålande sol svaga vindar och ett riktigt bra fiske med över 300 st torskar på båten. Vann tävlingen gjorde Eskil Örn med största torsk 4,52 kg och flest fick Piotr Bielewski ett stort grattis till alla som placera sig och tack för en trevlig dag på havet. Längre resultatslista finns på Torskturer.se