måndag 26 april 2010

Fisket i går !


Vår klubbtävling på Tumlaren avgjordes på ett Öresund med sol och svaga vindar samt ett bra fiske. Det blev en jämn tävling där det stod mellan 2 st i slutet och det var Patrik Rickard och Stefan Rosenström båda hade 8 torskar var så vikten fick avgöra. Men Stefan drog längsta strået då han hade en torsk som vägde 4,6 kg. För egen del så blev det 5 torskar och en 4 - 5:e plats och Olle fick 3 st. Sammanlagt på båten i går kom det upp 95 torskar på ca 3 timmars fiske så det var bra fiske och dom torskar jag fick var fulla med krabbor. Flera småbåtar var också ute och jigga på grunt vatten dom hade också ett mycket bra fiske. Så för tillfället är fisket bra på det grunda då torsken fullständigt frossar i krabbor nu. Men som vanligt ligger torsken mellan 1 - 6 kg men bra fart i dom och kul på lätt utrustning.

Vandia var ute på mete i går och dom hade fått 11 arter bla en klorocka och en sjökock ovanlig fisk för att vara i Öresund. Det hade även blivit 10 nya reg på kolja största fina 1,7 kg där dom flesta släpptes tillbaks. Vandia införde förra året också minimått på kolja 45 cm kanske fler turbåtar skulle ta efter Vandia. Även hos vissa småbåtar behövs en skärpning när det gäller släppa tillbaks ovanliga arter.

Prata med Daniel Nilsson i går han hade varit i Danmark och tävlat i artfiske med några kompisar. Och en del fina fiskar hade det blivit på båten så som skrubbor över 1 kg, rödspättor på 1200 - 1300 gr och en massa koljor.

I veckan blir det mete för oss det verkar som det blivit mycket bättre nu än sist vi var ute. Så det blir en meterunda tillsammans med Nordic Sea Anglings guiden Charlie som kommer och hälsar på innan han åker upp till Söröya för att guida.

(På bild överst vår ordförande Micke med sina största för dagen 4,4 - 3,8 kg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar