söndag 4 september 2011

Rapport från makrillfisket!

Som jag skrivit tidigare så blev det två dagars makrillmete med Sten Sture och Olle. Vi börja fisket tidigt på fredagsmorgonen men vi kom ut lite för sent pga att vinden var ganska mycket mer än vad dom lovat så det blev lite velande om vi skulle avvakta osv. Så vi kolla vädret men bestämde oss för att göra ett försök så vi förlora ca 1 timme då mäsk med mera skulle ordnas innan vi kom i väg och det skulle visa sig vara en timme då makrillen var riktigt på hugget. Då vi kom ut hade Ocean Seeker redan fått 10 st i båten och han var där den timmen innan oss. Efter att vi ankrat upp fått i spö, mäsk så tog det inte lång tid innan Sten Sture kunde landa dagens första på 980 gr han fick rätt fort 3 st som låg mellan 950 - 1000 gr. Vi fortsatte under dagen att få makrill med jämna mellanrum. Vi lyckades med att mäska in dom till båten ett tag så vi kikfiska makrillen en riktigt häftig upplevelse och nog inte alldeles vanligt. När vi fiskat klart så hade vi fått över 20 st.

Sten Sture med makrillar på 980 och 1000 gr.

Jesper som hade Gordon från Danska Fisk & Fri med i båten fiska riktigt bra. Dom hade 44 st med dom 3 största på 1100, 1250 och 1320 gr. Gordon som fiska med flugspö fick 14 st och han slog det Danska rekordet flera gånger under dagen som till slut landa på 820 gr. kommer nog mer om det på Jespers hemsida eller i fisk & fri framöver skulle jag kunna tänka mig. Ocean Seekers största.

På lördagen så var vi på plats igen men det skulle visa sig bli riktigt svårfiskat. Vi var ute på fiskeplatsen redan vid 5 tiden och under morgontimmarna får vi ett antal och när vi bryter så hade vi fått max 10 st men inga som var över 1 kg så vi vägde inte dom. Dom båtar som vi prata med hade också dåligt fiske dom hade fått som max 3 st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar