lördag 10 mars 2012

Fångstrapport av Europarekordet på torsk!

Vi fick denna trevliga rapport nedan av Odd E Larsson som äger och driver fiskecampen - Fiskarboden Jakt og Fiskecamp på Söröya. Det var på den campen som en av gästerna eller rättare sagt hans kompis bodde på när han fick torsken på 41,72 kg. Som med all säkerket kommer att godkännas som nytt Norskt rekord och Europarekord.

Jeg selv eier og driver Fiskarboden i Sørvær ytterst på Sørøya. Denne uka har jeg besøk av 4 kompiser fra Østfold. Allerede noen dager tidligere hadde jeg selv tatt torsker på 23,9 og 27 kg.

Allerede på første dagen til gutta, ble det et fantomfiske. Skreien sto helt fra bunnen på 100m og opp til 30m. Det ble tatt store mengder med torsk på rundt 20 kg. Morten Hvam fikk plutselig et napp utenom det vanlig og kjøret begynte. Utraset gikk ut hele 40m. i første forsøk. Deretter gikk flere mindre utras. Kampen varte i ca. 12 minutter , før en stor «TØNNE» kom til syne bortenfor båten. Været var ikke av det beste denne dagen og gutta kjempet for å få fisken raskt opp i båten. Dette krevde sin manns styrke. Skreien ble tatt på en «SVENSKEPILK» på 600 gram, nede på 35m. Stedet heter Kveitegrunn, ca. 25min. kjøring ut fra Fiskarboden Jakt og Fiskecamp. Vi veide fisken inne på Sørvær fiskemottak, og den nye norske- og europarekorden lyder nå på: 41,72 kg. Den var: 147 cm. Lang. Rundmål på hele: 114cm.
For å kryddere historien rundt Morten Hvam, kan det nevnes at det var nettopp han som ble kåret til vinner av størst torsk i bladet ALT om Fiske i Norge, for 2011 med en torsk også tatt her hos oss på hele 36,74 kg.

Bilde nr. 1 : Kjetil Langvatn til venstre, hjelper Morten Hvam med å posere for fotografen rett etter at fisken er landet!

Foto: Odd Larsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar