måndag 23 april 2012

Fiskerapporter!

Börjar med vårt eget fiske på söndagen så satsa vi som sagt på att gå söderut för att testa lite platser där. Det börja väldigt bra då Sten Sture får en sandskädda på 400 gr direkt. Men sen var det slut på det roliga och det var torsk som endast behaga att hugga. Under tiden få vi trevliga rapporter av Vandia Thomas som har ett bra koljafiske, största väger fina 1,74 kg och 4 storfiskreg hade dom fått. Då koljafiske är rätt roligt samt att Sten Sture fattas den arten så tog vi ett gemensamt beslut att köra dit. Den värsta festen verka dock till att vara slut när vi kom fram! blev ett gäng upp till 1130 gr största togs av Sten Sture.Rödspätta på väg upp väldigt vackra är dom när dom kommer i det klara vattnet sikten i helgen var minst 10 meter. Vi såg botten väldigt bra när vi låg på disken under lördagen.
Hyfsat känt Team:) som var nere och fiska fredag/lördag rapport från deras fiske hittar på deras blogg.

Sammanfattningsvis så var det en väldigt trevlig helg med goda fiskevänner. Metet var som sagt väldigt bra med mycket plattfisk en blandning av rödspättor upp till 600 gr, skrubba runt 500 gr, sandskädda 400 gr, kolja upp till 1130 gr, torsk blev det mellan 10-20 st runt 1-3 kg. All fisk återutsattes igen. Speciellt koljan är det viktigt att släppa tillbaks för att kunna ha det trevliga fisket kvar. Kustbevakningen var också ute under helgen och kontrollera farledsreglerna vilket dom kommer göra framöver. Så tänk på att köra rätt kan bli dyrt annars.


Vi fick även rapport av Landskronabåtarna som fortsätter sitt fina grundvattensfiske. Och lördagen gav 92 torskar till 17 man. Under söndagen hade dom riktigt bra fiske där 11 man fick 127 torskar. Passa på att ta en tur nu när fisket är bra! är ett kul fiske när man använder lätt utrustning bjuder på bra fighter.


Tack Sten Sture och Mattias för en väldigt trevlig helg. Och tack till Vandia -Thomas samt Peter och Jens för rapporterna under helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar