söndag 12 augusti 2012

Lördagens makrillmete!

Jag och Olle var ute i som sagt i lördags på makrillmete. Efter att vi glömt en del saker osv så kom vi ut sent tror kl var strax efter 09:00 när vi lämna hamnen! vi föredrar att fiska tidigt på morgonen oavsett fiske. Nåväl på plats låg Uffe Palmqvist, Dan Lundqvist och Peter Hasselberg redan uppankrade. Dom berätta glatt att dom knappt hunnit få i grejerna innan det var makrill på det båda ju gott inför dagens fiske. Vi ankra upp och inleder fisket och det tar inte lång tid innan flötet dyker för Olle! och så fortsatte det med jämna mellanrum. Det blev ett gäng makrillar upp till 800 gr och det var Olle som stod för dagens största. Vädret var underbart och ligga för ankar och flötmeta makrill i strålande sol och svaga vindar på sommaren är helt underbart.

Hela helgen har det varit svaga vindar och många har varit ute och fiskat så en hel del rapporter har vi fått. Lasse från Danska Team Game Over fiska makrill i dag och hade som hade själv sa ett helt vilt fiske jag hade inte ens tid att dricka kaffe och då är det illa:) runt 40 st hade han fått med topp runt 800-900 gr. I eftermiddags plinga det i telefonen och då kom rapport från Peter på Landskronabåtarna och vilket torskfiske dom hade haft. Det blev den bästa turen på 4 år och jag själv har inte hört om någon som haft bättre fiske på många år!

Rapport från Peter nedan:
OJOJOJOJ, vilket fiske vi hade på Lindas långtur idag! Jag har varit med och hjälpt till på diverse turbåtar nu i 17 år men aldrig varit med om ett sånt här torskfiske som vi hade idag! Imellanåt så sprutade det upp torsk! Fina fiskar där de flesta låg mellan 2 - 5,3 kg. Bäste man hade 38 st ( behöll dock långt ifrån alla). Jag tackar alla trevliga passagerare som var med idag och vill passa på att ge er beröm som återutsatte så mycket fisk! KANON!

Enorm torskbula!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar