onsdag 26 september 2012

Höstväder!

Ja man kan väl verkligen säga att hösten har kommit det blåser, regnar och löven faller gula till marken. Givetvis har det påverkat möjligheterna till fiske och förra helgens fiske blåste bort. Så det har blivit lite tackelknytning och båtvård i stället. Men vi får väl hoppas på att vädret stabiliserar sig så man kan komma ut på mete snart (fiskefebern är hög) Öresund bjuder på väldigt fint fiske under hösten med chans på fina plattfiskar av rödspättor, skrubbor och sandskäddor. Även fisket efter slätvar och piggvar har varit väldigt bra den sista tiden.

Några som har haft väldigt bra fiske efter platta fiskar av lite större format nämligen hälleflundra är sportfiskegiganten med kunder. Dom är i skrivande stund på väg hem efter en veckas fiske i Havöysund. Återigen har dom haft ett makalöst fiske både mängdmässigt och storleksmässigt. Ulf Hugsen berättar att dom slog nytt NSA-rekord i landade hälleflundror under ett pass 26 st. Totalt kom det upp 287 hälleflundror på 12 båtar. Största flundrorna mättes till 184, 180 och 179 cm samt flera över 150 cm, makalöst! Jimmy ställer sig frågan om det tidigare kommit upp så många stora hälleflundror under en vecka. Förra året sportfiskegiganten var uppe så slogs det rekord i antal över 300 st hälleflundror på en vecka på campen. Är ni sugna på att besöka Norge med sportfiskegiganten så ta kontakt med dom då dom varje år arrangerar resor dit.

Rapport från Ulf Hugsen.

Så har Sportfiskegiganten lämnat campen. Själv måste jag nypa mig i armen för att kolla att jag inte drömmer när jag tänker på det GALNA fisket vi hade. Vi i guidebåten landade 52 hälleflundror denna vecka, och som sagt avslutade vi med ett dubbelhugg; två flundror på 174 och 180 cm. Innan jag fortsätter att skriva lite siffror vill jag undertrycka att de gäster som varit med Sportfiskegiganten är mycket duktiga hälleflundrafiskare och alla dagar utom en hade idealiska förutsättningar för hälleflundran. Vi landade totalt 287 hälleflundror var av 21 var över 130 cm med topp 10: 150, 150, 150, 152, 156, 165, 174, 179, 180 och 184 cm. Helt GALET!!!
En av 26 hälleflundror!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar