lördag 13 oktober 2012

Vandiafisket resultera i en drömspätta!

Torsdagens metetur med Vandia genomfördes i ett underbart väder strålande sol och väldigt svaga vindar. Blåsten dagarna innan hade tyvärr gjort vattnet grumligt och någon ström var det inte att tala om. Men med hjälp av att Thomas körde lite med motorn så fick vi lite drift i allafall och det kom bra med plattor flera rödspättor och skrubbor runt 1 kg samt ännu ett storfiskreg på båten denna gång på sandskädda. För vår del så gick det bra och vi hade gott om plattfiskar men inga toppar direkt rödspätta på ca 700 gr och skrubba ungefär detsamma! en trevlig dag på havet i kanonväder.

På fredagen var så dags för arttävlingen Johans lekstuga fint väder igen! men trögt fiske. Jag fiska inget vidare som vanligt på denna tävling vet inte var jag kom individuellt. Men vann tävlingen gjorde Linus Nilsson i allafall och det blev en 3:e plats i lagtävlingen för mig och Linus. Dagens höjdpunkt var Olle rödspätta på 2170 gr och en längd på 58 cm en otroligt fin fisk! helt enkelt en drömfisk. Det är den största rödspättan i Sverige sedan 2008 och att spräcka 2 kg gränsen i Sverige är väldigt svårt. En riktigt grym fångst och den kommer troligtvis vara den största när havsfiskeåret summeras. Men vem vet denna fantastiska höst! givetvis återutsattes den igen. Att se en sådan otroligt fin fisk simma ner till botten igen är en härlig känsla. Ett stort tack till Johan som kom väldigt fort med håven.
Rödspätta 2170 gr och 58 cm lång
En efterlängtad fisk efter många års mete i sundet!

4 kommentarer:

  1. Stort grattis och föredömligt med CR!

    SvaraRadera
  2. Tack! finns inget annat alternativ när det gäller stora fiskar för oss. Sen är beståndet av rödspättan i Öresund inte så bra så därför är det viktigt att dom stora återutsätts.

    SvaraRadera
  3. STORT GRATTIS! Verkligen en drömfisk :)

    SvaraRadera