söndag 3 februari 2013

Trafiksepareringen - skärpning!

Vandia-Thomas ringde precis och hade varit i kontakt med kustbevakningen som nu är irriterade igen på att småbåtarna inte följer reglerna i separeringen. Det har varit två incidenter de senaste dagarna som var "nära olyckor". Thomas lovade kustbevakningen att föra ut info på de mest lästa sidorna så här kommer det...

Rederierna yrkade 2009 på ett fiskeförbud från M1 ned till Ven. Ni småbåtar som inte följer reglerna leker med elden på mer än ett sätt. Ni sätter inte bara era liv på spel utan riskerar att förstöra fisket för oss alla!

Reglerna är mycket klara hur man uppför sig i separeringen. Ni ska i god tid hålla undan! I god tid innebär inte 100m. Vissa stora fartyg kör med 25 knop. De kan inte stanna eller väja och kommer otroligt snabbt. Kaptenen ska inte behöva bli orolig. Ligger ni stilla så ska ni börja köra undan (inte ta upp grejorna) när de är åtminstone 500 m från er. Helst mer!! Ha alltid motorn igång så ni lätt kan köra undan och inte står där med en motor som inte startar! I själva färjeleden råder egentligen fiskeförbud och varje vinter är färjekaptenerna vansinniga på att vissa småbåtar fiskar där och sedan inte kör undan! Skärpning. Den Svenska kustbevakningen kommer inte att se mellan fingrarna mer nu! utan ni kommer få böter!

Även våra Danska vänner i Team Svinet har gjort ett inlägg om det! och det finns att läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar