torsdag 13 mars 2014

Protestsegling den 28:e mars!

Den 28:e mars kommer en stor protestsegling genomföras och att det berör många det visar den stora uppbackningen detta får. I Danmark har greenpeace, världsnaturfonden, levande hav med sitt stora skepp, yrkesfiskare, sportfiskare anmält att dom deltar. Vi hoppas nu på stor uppbackning från Sverige också. Vi delar Öresund så nu möts vi upp den 28:e och visar vårt missnöje mot sandsugningen. Vi ses den 28:e i Danmark - tillsammans är vi starka!

Stoppa miljöministerns och naturstyrelsen ödeläggande sandsugning på den Danska havsbottnen!
Danska havsområden blir utbjudet till utvinning av sand på auktion av naturstyrelsen och tillåtelse gives på bakgrund av undersökelser gjort av utvinningsfirmorna själva!

Detta betyder att djurlivet i Öresund nu blir utsatt för århundradets största naturkatastrof skapat av människor där allt liv vill vara utplånat på några av Öresunds viktigaste fiske och lekområden i mer än 20 år fram i tiden. Sandsugningen är oerhört skadlig för den biologiska mångfalden genom att den i princip helt och hållet ödelägger de naturliga biotoperna när havsbottnens översta lager skalas bort.

Det är entreprenörsfirman NCC som har vunnit dom sista 3 auktionerna för dom Danska havsområderna och dom går nu hårt åt Öresunds 3 mest unika naturområden, Disken, lappegrund och Tårbæk rev är redan totalt ödelagt många år fram i tiden. Det är absolut nödvändigt att vi tillsammans får den Danska miljöministern Kirsten Brosbøl (S) till att sätta ett stopp för denna hantering av Danmarks mest unika havsområden omedelbart.

Därför seglar yrkesfiskare, sport, fritidsfiskare samt alla andra intresserade tillsammans i en stor protestsegling mot denna misshandel av vår havsmiljö.

Fredag den 28 marts 2014:
Klockan 11:00: Småbåtarna möts utanför Skovshoved hamn och seglar ner till mötesplatsen utanför inseglingen till Köpenhamns Hamn.

Klockan 11:30: Yrkesfiskare, småbåtar mm möts tillsammans vid inseglingen till Köpenhamns hamn där vi i en gemensam protest seglar in i hamnen till Højbro Plads och går i protestmarch vidare.

Klockan 13:00: Alla seglande och tillkomna samlas vid Højbro Plads i en gemensam protest mot sandsugningen i Öresund!

Så sätt kryss i kalendern/almenackan den 28:e mars och mött upp på Højbro Plads och visa politikerna att vi inte finner oss i att våran havsmiljö blir misshandlad på detta sätt och att vi önsker att värna om våran unika havsmiljø till nästa generationer.

Vi glädjer oss till att se så många som möjligt av er till protestaktionen alla är välkomna.

Med vänlig hälsning

Styrgruppen for protestaktionen

Möt oss, följ med och deltag i debatten på Facebook gruppen: Hjælp det maritime liv i Øresund

Har ni inte facebook och har frågor osv så går det bra att mejla oss på patrik.moller5@bredband.net

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar