söndag 23 mars 2014

Vandia slår till igen - nytt Svenskt rekord?

I går var Svenska havsfiskeklubben ute med Vandia på artfiske och fick i hop 8 arter. Och dagens fisk som stal all uppmärksamhet var en rödknot som är väldigt ovanligt att få. Så ovanligt att Svenska rekordet är från 1978 och lyder på 320 gr! den fisken fångades på Lilla Middlegrund i Kattegatt och föll för en makrillstrimla. Enligt Thomas på vandia och flera andra på båten så har den alla tecken som kännetecknar rödknoten. Men en del anser det är en vanlig knot som är ovanligt röd osv. Men för säkerhets skull är den omhändertagen och kommer skickas i väg för artbestämning. Om det är en rödknot så kommer det nya Svenska rekordet lyda på 350 gr men det återstår att se. Vi återkommer så fort vi vet mer om detta.

Vi har fått rapporter om riktigt bra fiske på det grunda även landfisket efter torsken har varit bra. Olle var ute i går med Amigo och dom hade 60 st torskar på 8 man.

Även från våra Danska fiskevänner Jesper Larsen och Lasse Theröe har vi fått rapporter. Dom befinner sig på Söröya och har en riktigt grymt skreifiske. I går hade Jespers båt 71 målare, 18 över 20 med topp på 28,5 kg till Jesper. Lasse båt var dock snäppet värre med 144 st målare, 25 över 20 kg varav 7 över 25 kg med den största på 28,25 kg. Tilläggas kan att nästan all fisk släpps tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar