måndag 21 april 2014

Fantastiskt rödspättefiske!

Ute i går med Olle på sundet vi hade även bestämt med Jesper från Ocean Seeker som hade Mads Hussing med i båten och det var mete som gällde för dagen. Vi brukar köra en liten kul grej en landskamp mellan båtarna där största plattfisk vinner. Jesper var ute även på fredagen och hade ett sjukt rödspättafiske med en toppfisk på fina 1525 gr bild nedan.
Vi lämna hamnen strax efter 06:00 och det var en riktigt fin morgon svaga vindar och sol nu var det bara på att hoppas fisket var lika bra som dagen innan. Efter ett stund möter vi upp Jesper på fiskeplatsen och får hämtat vår mask. Vi börjar fisket och det tog inte lång tid innan första rödspättorna är i båten flera gånger stod vi och dubbeldrilla rödspättor runt 500 gr och så fortsatte det tills Jesper kallar på oss. Så vi körde bort till dom och dom har precis håvat en riktigt fin rödspätta och han säger denna är större än den i går. Så måttband, våg och kamera åkte fram när dom hänger upp den på vågen ser vi att den är riktigt fin. Efter en kort stund så kommer ett glädjeskrik från båten den bryter 2 kg gränsen och vägs till grymma 2,1 kg med en längd på 56 cm efter ett par schyssta foto så får den simma hem igen.
Vi fortsätter fisket och rödspättorna fortsätter dominera dagens fiske! strömmen dog ut lite och likaså fisket men fortfarande var det otroligt bra. Har aldrig upplevt ett sådant vårfiske vi har max 8 sandskäddor, 2 skrubbor sen var resten rödspättor på hela dagen. Vi får flera runt 700 - 900 gr och två över 1 kg med topp på 1200 gr båda fick simma hem igen. Jespers båt har 3 över 1 kg 1200, 1250 och 2100 gr. Vilket fiske vi hade kan säga att man blivit lite bortskämd med vad man tycker är bra fiske! men detta var helt sjukt och nästan alla spättorna låg runt 500 gr...ja vilken dag och fiske :) Tack för en trevlig dag och landskampen vann såklart Team Ocean Seeker med sin otroligt fina rödspätta.
Olle med spätta som saknar sjärtfena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar