måndag 17 maj 2010

Stortorsk från Söröya igen!














Ännu en riktigt stor torsk blev tagen i veckan vid Söröya denna var 158 cm lång och vägde 33 kg utlekt. Frågan är vad den torsken hade vägt om dom hade fått den innan den hade lekt. Vissa spekulerar i att det kunde röra sig om ett nytt världsrekord men det tror jag inte. Världsrekordet på torsk är från 1969 och den blev tagen i New Hampshire i Usa och vägde 44,79 kg. Att den skulle komma upp till den vikten har jag svårt att tro.

Här hemma fortsätter Tumlaren sitt fina fiske på det grunda morgonturen i går gav 70 torskar. På eftermiddagen var strömmen dålig vilket påverka fisket direkt så den gav 51 torskar. På kvällen hade strömmen kommit igen och fisket var i gång 115 torskar blev det. Skulle själv varit med på kvällsturen i går men soffan locka mer det var ju ishockey Sverige - Kanada och det kan man inte missa. Dom flesta båtar rapporterar om ett kanonfiske på grunt vatten men som vanligt så ligger torsken mellan 1 - 5 kg. Metet har väl också varit helt okej men som vanligt på våren mycket sandskädda en del skrubbor och rödspättor och många fina koljor har det blivit för Vandia och även småbåtar. Det har fångats otroligt många fenknotar detta året och riktigt stora också häftigt.

För vår del blev det en lugn helg utan fiske. Vi ska ut på något fiske i veckan i stället förmodligen så blir det mete. Sen ska Poseidon få en service av XL Marine medans vi är i Havöysund så den är i topptrim tills vi kommer hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar