tisdag 28 september 2010

Mer info om bergvaren från Öresund!


Som blev fångad i helgen den togs på vår Danska fiskeväns Jespers båt "Ocean Seeker" en riktigt häftig fångst. Dom hade fiskat efter makrill och torsk vid trykkerdammen och den högg på en makrillhäckla bergvaren var 20,3 cm lång den har en maxlängd på 25 cm. Fångstmannen var hans kompis Claus. Zoologisk museum hade även dom fångat en för ca 1 månad sedan dock mycket mindre på ca 5 cm. Ni kan läsa mer om fångsten på Jespers hemsida som ni hittar här.

En annan häftig fångst som dom flesta redan hört om är ju att dom fått Bonito i Kattegatt. Och nu verkar det som att vissa sportfiskare tänker göra en satsning på dom så fort vädret tillåter. Mer om Bonito fångsten kan ni läsa på fiskejournalen.

För egen del så blir det båtvård den närmsta tiden. Vi ska bla tömma vattenkoppen då det börja att larma när vi var på väg i hamn sist vi var ute. Sen ska den få sig en ordentlig tvätt "behövs verkligen" så den är skinande ren till höstens fiske.

Där är riktigt gott om stor sill så dom som jagar reg på den har bra chans till att få det nu. Jesper i Team Ocean Seeker hade fått på 1 ½ timme mer än 100 sillar som vägde över 320 gr med den största på 390 gr. Även metet verkar ha kommit i gång bra gott om skrubbor och rödspättor. Som vanligt nu på hösten så kommer det många fina skrubbor i Södra Öresund men inte många som metar i Södra delen. Där är även en hel del torsk på det grunda utanför Malmö. Men det blir säkert bättre längre fram.

Tight Lines!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar