söndag 5 december 2010

Fiske torka!

Råder för vår del nu och inget fiske är planerat inom det närmsta. Man får väl vänta på att isarna ska bli fina (om det blir så) så man kan komma ut på lite isfiske en bra sajt att hålla koll på isläget är pimpelforum.

I sundet tas det stor fin sill så chansen på storfiskreg är hyfsad nu om man är ute efter det. Även en hel del torsk jagar runt i bland den.

Annandag jul den 26:e december är det dags för den första deltävlingen utav tre st av Fiske & fiskar cup. Torskfisketävlingen fiskas i från Tumlaren och priset för att deltaga är 395 kr och som vanligt är där ett fint prisbord. Den som vinner hela fiske & fiskar cup vinner en graverad guldrulle. Det går utmärkt att bara deltaga i en av dom tre tävlingarna. Det är en tävling som vi fiskat i många år. Skönt med ett litet avbrott från julfirandet:)

När snön vräker ner ute så är det härligt att drömma sig bort till sommaren och årets höjdpunkt Norgeresan. Nedan kommer några bilder från tidigare resor vi gjort.

Rödspätta strax under 2 kg från Havöysund. Fisket efter rödspättan i Havöysund är nog det bästa i hela Norge. Tror inget annat ställa kan erbjuda ett sådant fiske. Det håller världsklass och bör helt klart upplevas. Ett trevligt fiske vid blåsiga dagar.

Olle med lerskädda på fina 820 gr från Havöysund. Det Norska rekordet innehar Patrik Tjörnmark med grymma 1,015 kg.

Charlie med sitt personbästa på hälleflundra från storskalltaren 165 cm - ca 65 kg.

Olle med torsk på 27 kg från Söröya 2009 togs under ett otroligt torskfiske på Råsa.

Ett av nästa års mål är en riktigt fin kungsfisk mitt blygsamma PB är 3,7 kg.

Sejkok på storskalltaren riktigt mäktigt när ett stort område fullständigt kokar av småsej och under jagar stortorsken.

Midnattssol över det mycket kända grundet storskalltaren som har kastat åtskilliga fina fångster av sig bla stortorskar, hälleflundror, gråsej och även marulk på 29 kg - här kan allt hända.

Mitt personbästa på torsk 31,3 kg kan bli svårt att slå:)

Nu blev man lite sugen på norgefiske. Men det är bara typ 7 månader kvar:)

Tight Lines!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar