tisdag 26 april 2011

Fisket i påskhelgen!

Det blev en del fiske i påskhelgen dock inte så mycket småbåtsfiske som var planerat. Lördagen körde vi norra öresund som sagt med två båtar. Vi börja fisket efter sandskäddan och vi la ett antal timmar på detta fiske. Vi prova från 10-30 meter men kom inte över 300 gr. Vi fick en hel del rödspättor och skrubbor nästan jämt fördelat över dom 3 arterna. Vilket förvåna då sandskäddan brukar dominera på våren totalt. Sen la vi några timmar på kolja, vitling och fick ett par små koljor mellan 400 - 600 gr, största vitling 520 gr. Så inget bra fiske direkt med några toppfiskar. Mängden plattfisk var riktigt bra samt vädret och sällskapet var riktigt trevligt. Så en riktigt skön påskafton:)

Olle och Sten Sture skulle i väg på annat på söndagen. Då jag inte hitta någon som kunde hänga med ut och inte kände för att köra själv så blev det ett par timmars tobisfiske i stället. Men det skulle visa sig att det var riktigt lite tobis på plats men jag lyckades pilla upp ca 20 st. Så det får bli ett par rundor till framöver.

På måndagen så var det så dags för den sista deltävlingen utav 3 st av fiske & fiskar cup. Både jag och Olle deltog i tävlingen. Vi möttes även denna morgon av ett underbart väder. Men ett Öresund som skulle visa sig nästan vara strömlöst. Men tack vare Uffes letande och vilja att hitta fisk så blev det totalt 103 torskar på båten. Jag och Olle fiska dock riktigt dåligt vi fick vars 1 en godkänd torsk på 7 timmars fiske, kul. Den som vann dagens tävling var Ferid med en torsk på 3,75 kg, flest fick Carlos Sierra 13 st. Vinnare av fiske & fiskar cup med högst totalvikt efter 3 omgångar blev Patrik Rickard som vann en graverad guldrulle. En längre resultatslista finns på torskturer. Dagens häftigast grej var när en stenbit kommer simmande ca 2 meter under ytan. Vi sätter då draget framför den och den tar draget, tyvärr satt inte draget riktigt. Då väljer den att simma ner hade varit häftigt att få den med tanke på hur svår den är att få på spö.

Alla som placera sig på den sista deltävlingen av fiske & fiskar cup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar