torsdag 4 augusti 2011

Fortsatt bra fiske!

Lite sen uppdatering men i alla fall så var jag och Olle ute på en ny tur efter sommartorsken i tisdags. Då flera båtar fått torsk över 10 kg och många mellan 5-10 kg hade kommit upp under måndagen också! så bestämde vi för att köra en tur till. Vi lämna hamnen 05:30 och styrde poseidonbåten ner söder om Ven. Vi han inte mer än komma fram förränn det kom dimma från Danmark och omslöt oss. Aldrig kul att ligga ute och fiska i dimma och mina efrarenheter är att det är sämre fiske då, strömmen var också minimal. Men när vi ändå var på plats så tog vi beslutet att köra på. Så vi smög runt i dimman och lyckades skramla i hop ca 15 st upp till 8 kg och återigen bra storlek.

Det fångas också väldigt mycket torsk från turbåtarna och då speciellt Tumlaren och Landskronabåtarna.

I går var Werner ute på årets första metetur efter makrill. Och det blev en bra start dom fick 8 st upp till 700 gr på två man. Tyvärr saknades dom riktigt stora men dom kommer:)

Vi kommer själv inom den närmsta veckan att dra i gång med makrillmetet. Mig veterligen ett av dom absolut trevligaste och roligaste fiske man kan bedriva under sensommarn/hösten.

Olle med makrill på 1050 gr från förra året.


Själv drog jag längsta strået med en på 1450 gr.

Tight lines!

2 kommentarer:

  1. Grymt! Hur metar ni makrillen?

    SvaraRadera
  2. Vi ankrar upp och använder mäsksäck. Vi brukar köra med en löksäck där man mosar en massa sill. Strömmen ska dock vara norrgående och vinden sydlig så att mäskstråket inte bryts.

    SvaraRadera