torsdag 14 juni 2012

Största sommartorsken på Söröya!

I går så blev Espen Anderssons sommartorsk från 2007 på hela 34,68 kg överträffad uppe på Söröya. Torsken blev vägd ett antal timmar efter fångsten till otroliga 35,4 fördelat på 153 cm! vilken sommartorsk. Det är den största sommartorsk som är fångad sedan Nordic Sea Angling öppnade. Och ännu en gång befäster Söröya sin position som det bästa stället i Norge gällande stortorsk.

Metet är helt okej på sundet. En del kolja till dom som fiskat efter dom dock utan några riktiga toppar. Några fina rödspättor strax under 1,4 kg har också kommit upp samt en del knot i hyfsad storlek. Makrillen har också börjat att dyka upp prata med Jesper Ocean Seeker som hade ett fint fiske förra helgen med totalt 77 st på två timmars fiske där dom största vägde 1040 och 1120 gr. Som vanligt så blir det en del makrillmete i augusti för våran del. Ett fiske som vi ser framemot varje år:)

Lugnt med fisket för egen del. Men i morgon ser det ut som att det blir en tur efter sommartorsken har kommit några över 10 kg både från småbåtar och turbåtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar