torsdag 27 mars 2014

Protestsegling i morgon den 28/3

Den 28 mars kommer en stor protestsegling genomföras från danska Skovshoved till Köpenhamns hamn. För att få Danska miljöministern Kirsten Brosbøl (S) att göra Öresund till en marin nationalpark samt stoppa sandsugningen. Det väntas stor uppslutning från båda sidor av sundet. Med i en av båtarna är Europaparlamentariker Margrethe Auken (SF) hon kommer hålla tal på Højbro Plads.

Uppemot 100 fartyg bestående av yrkesfiskare, turbåtar och sportfiskare väntas till Köpenhamn för att på så sätt protestera mot den katastrofala muddring, Bland flottan av båtar kommer bland annat danska Greenpeace, Världsnaturfonden, Levande hav, yrkesfiskare, turbåtar och småbåtar finnas representerade från både Sverige och Danmark.

Vi i styrgruppen har tagit fram förslag till banner som stöttar upp budskapet och vi vill att alla som deltar gör banner så vi visar vårt budskap.Textförslag nedan.

•Stoppa sandsugningen i Öresund.
•Hjälp miljön stoppa sandsugningen i Öresund.
•Stoppa miljökatastrofen i Öresund.
•Stoppa miljökatastrofen - gör Öresund till en marinnationalpark.

Klockan 11.00: Småbåtarna möts utanför Skovshoved hamn och seglar ner till mötesplatsen utanför inseglingen till Köpenhamns Hamn.

Klockan 11.30: Yrkesfiskare, småbåtar mm möts vid inseglingen till Köpenhamns hamn där man i en gemensam protest seglar in i hamnen till Højbro Plads.

Klockan 13.00: Alla seglande och tillkomna samlas vid Højbro Plads i en gemensam protest mot sandsugningen i Öresund!

Klockan 15:00:
Ungefär vid det tiden väntas vi avsluta.

Turbåtarna MS/Linda och MS/Vandia kommer deltaga om ni vill med över så ta kontakt med dom och det är gratis att åka med. Såklart är Team Poseidon på plats i morgon och har ni några frågor så tveka inte att höra av er på patrik.moller5@bredband.net. Vädret ser riktigt bra ut inför morgondagen så deltag nu. Fortsätter detta så kommer det få otroligt negativa konsekvenser på vårt fiske som vi inte ens kunnat drömma om. Nu möts vi upp i morgon och visar att vi inte finner oss i att dom ödelägger Sveriges bästa havsfiskevatten Öresund - tillsammans är vi starka.

Sandsugaren "Navo" på Tårbek rev som är känt för sitt fina grundvattensfiske efter torsk och plattfiskmete. Bilden är tagen i måndags.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar