torsdag 24 maj 2012

Summering Måseskärsfisket!

Här kommer en liten försenad summering av fisket runt Måseskär med omnejd. Vi körde upp på fredagen och mötte upp Team Isola Markus och hans vän Jocke. Efter ett stopp på burger king så körde vi vidare till Ellös för sjösättning. Tyvärr var vinden hård under fredagen så det fick bli fiske inomskärs och glassätning. Fisket gav bergylta, rötsimpa, sandskädda, glysa bla inget stort av något. Efter några timmars fiske så körde vi ut till Käringön och vårt boende som var väldigt fint och installera oss packa upp fixa lite med tackel osv.

På lördagen ansluter Isola Magnus och Mattias. Vädret var nu mycket bättre och sjön hade lagt sig men det var en väldigt stark ström. Team Isola kör efter diverse arter utomskärs och kommer upp i 14 arter där Mattias blågylta på 580 gr blir finaste fisken. Vi väljer att köra på knoten då det är helt rätt tid för den. Knotfisket var väldigt bra och Isola Magnus visar vägen direkt med två fina knotar över 400 gr. Olle får största knoten för vår del på 350 gr och jag får fjärsing på 400 gr samt knot på 280 gr som bästa fiskar denna dag.

Under söndagen lovas det riktigt bra väder och vi börjar med knotfiske då det kändes väldigt hett. I andra nersläppet för dagen får Jocke en knot på 505 gr i Isolabåten. Så vi nöter på och efter ett koppel av knotar så får jag äntligen en bättre knot vågen stannar på 450 gr. Vi bryter strax efter för att köra blekafiske och vi får ett fint blekafiske där Markus toppar med en fin fisk på 4,32 kg därefter Olle på 3,45 kg, Mattias 3,35 kg och jag själv 2,9 kg. Nöjda med blekafisket lägger vi helgens sista timmar på knoten igen! då både Olle och Mattias var sugna på den. Vi får knot upp till 310 gr i Poseidonbåten och Jocke får en rötsimpa på 375 gr i Isolabåten men knotarna över 400 gr höll sig undan. Därmed var en mycket trevlig helg slut! vi vill tacka Team Isola för en kanonhelg. Fler turer upp på västkusten lär det bli under sommaren. Nedan kommer lite bilder samtliga fiskar är storfiskregistreringar.

Markus med bleka på 4,32 kg!


Patrik med knot på 450 gr!


Magnus med knot på 425 gr!


Mattias med blågylta på 580 gr!


Jocke med knot på 505 gr!


Magnus med knot på 415 gr!

2 kommentarer:

 1. Om man vill åka med ut och fiska någon gång...med duktiga fiskare...Vem vänder man sig till då och vad kostar det.. Är född på Ellös men bor i Mölndal.
  Gunnar Eriksson
  0733-700110

  SvaraRadera
 2. Hej Gunnar!

  Det beror på var du vill vill fiska?

  SvaraRadera